Print

Courgetterisotto met garnalen

Voorgerecht voor 4 personen

Wat heeft u nodig?

• 200 gram  garnalen 
• 1 courgette (± 300 gram) 
• 2 liter water
• zout
• 2 sjalotjes
• 2 teentjes knoflook
• 3 eetlepels olijfolie
• 400 gram risottorijst
• 2 ½ dl visfond (pot)
• 2 dl droge witte wijn
• 1 eetlepel versgehakte basilicum

Bereiden:

  1. Snijd de gewassen courgette in blokjes.
    Blancheer ze 1 minuut in water met een beetje zout.
    Giet ze af en bewaar het kookvocht.
  2. Pel de sjalotjes, snipper ze en fruit ze met de geperste teentjes knoflook in de olijfolie.
  3. Schep de risottorijst erdoor en roerbak 3 minuten.
  4. Voeg gedurende 15 minuten al omscheppend in delen de visfond, de witte wijn en 8 dl van het courgettevocht toe.
  5. Voeg pas meer vocht toe als de laatste toevoeging door de rijst is opgenomen.
  6. Schep daarna de courgetteblokjes, garnalen en basilicum erdoor.
  7. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas en Serveer er een tomatensalade bij.


Bereidingstijd:
± 30 min.