Print

Courgettemoussaka

hoofdgerecht voor 4 personen

Wat heeft u nodig?

• 2 courgettes
• 1 ui
• 1 bakje Tivall mix (dit is 'vegetarisch gehakt')
• 4 eetlepels rode wijn
• 1/2 pot sugo met kruiden (dit is tomatensaus met Italiaanse kruiden)
• 20 gr. verse peterselie
• 125 g zachte geitenkaas (Chevre de Bellay)
• 2 dl Griekse yoghurt
• 1 theelepel allesbinder
• 1 ei
• 2/3 theelepel kaneelpoeder
• olijfolie
• zout en peper

Voorbereiden:
Courgettes schoonmaken, wassen en in plakjes van 1cm snijden (handiger om dit in de lengte te doen want:) In pan 2 eetlepels olie verhitten en courgette snel rondom lichtbruin bakken en uit de pan nemen. Bestrooien met zout en peper. Ui pellen en snipperen. In zelfde pan 2 eetlepels olie verhitten, ui ca. 2 minuten fruiten. Tivall mix toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kaneelpoeder, wijn, en sugo erdoor roeren. Saus ca. 15 minuten laten sudderen. Peterselie fijn knippen. Geitenkaas in stukjes snijden. Yoghurt loskloppen met allesbinder, ei, zout en peper.

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten. Courgette over bodem verdelen. Helft van peterselie erover strooien. Rest van peterselie door tomatensaus roeren, deze op courgettes scheppen en gladstrijken. Yoghurtcreme erover schenken. Bestrooien met geitenkaas.
Moussaka in oven ca.25 minuten gaar en mooi goudbruin bakken.


Bereidingstijd: ± 60 min.