Print

Tomaten Courgette ovenschotel

Wat heeft u nodig?

• 250 gr rundergehakt
• 1 ui 3 tomaten
• 1 courgette
• 1/8 liter slagroom
• 3 eetlepels tomatenpuree
• 2 theelepels chilipoeder
• 2 theelepels tijm
• 150 gr macaroni
• Evt. een maggieblokje (voor de tip van Nancy)

Bereiden:
• Kook macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
• Snipper de ui en snijd de courgette en tomaat in stukjes.
• Bak de gehakt rul.
• Voeg de ui toe en bak deze glazig.
• Voeg chilipoeder toe en de helft van de tijm.
• Voeg de courgette toe en bak deze nog +/- 3 minuten mee.
• Schep de tomaat erdoor en doe het geheel in een ingevette ovenschaal.
• Meng de slagroom met de tomatenpuree en de tijm en giet het mengsel over de ovenschaal.
• Strooi er de geraspte kaas over.
• Zet de schaal in de oven en laat ze in +/- 30 minuten bruin worden op stand 200 C.
• De macaroni erbij serveren.


Bereidingstijd: ± 40 min.


Tip van Nancy:
Doe een maggieblokje door de courgette bakken. Dit geeft net iets meer smaak.