Print

Courgette taart

dessert

Wat heeft u nodig?

• 1 courgette
• Zout
• Versgemalen peper
• 250gr. zelfrijzend bakmeel
• 6 takjes verse oregano
• 6 takjes verse majoraan
• 3 eieren
• 1 dl olijfolie
• 40 gr. parmezaanse kaas
• 50 gr. pijnboompitten
• Springvorm

De hoeveelheden afmeten in een litermaat.

Bereiden:

  • Was en rasp de courgette.
  • Doe de courgette in een vergiet en bestrooi met zout.
  •  Laat de courgette ca. 30 minuten onder druk uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Zeef het bakmeel.
  • Was de kruiden en hak ze grof.
  • Klop de eieren los met de olijfolie en de kaas.
  • Klop het bakmeel door het eimengsel en roer de kruiden en de courgette
  • erdoor.
  • Breng op smaak met peper.
  • Vet de vorm in en verdeel het courgettebeslag erover.
  • Bestrooi het beslag met de pijnboompitten.
  • Laat de courgettetaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden.
  • Serveer de taart warm en in punten


Bereidingstijd: 2 uur (incl. baktijd in de oven)