Print

Pasta met tomatensaus, gehakt en courgette

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wat heeft u nodig?

• 2 courgette
• 500 gram rundergehakt
• 1 grote ui
• 2 á 3 teentjes knoflook
• Pasta (naar keuze)
• Bouillonblokje
• Italiaanse kruiden
• 1 blik gepelde tomaten (stukken)

Bereiden:

  1. Zet alvast een pan water op om de pasta in te koken.
  2. Doe boter in de pan, fruit het uitje en de knoflook.
  3. Bak het gehakt rul en gaar.
  4. Doe de blikken tomaat erin en eventueel nog een scheutje water.
  5. Voeg een kneepje bouillon en de kruiden toe.
  6. Snijd de courgette in blokjes en voeg aan de saus toe.
  7. Laat ca. 20 minuten sudderen totdat het een mooie sausdikte heeft.
  8. Voeg peper en zout naar smaak toe. Kook de verse pasta beetgaar.


Bereidingstijd:
± 30 min.