Print

Gevulde courgettes in de oven

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wat heeft u nodig?

• 200 g half-om-halfgehakt
• 25 g boter
• 1 kleine ui
• snufje zout
• 1/8 liter yoghurt (volle)
• snufje nootmuskaat
• 1 teentje knoflook (kleine)
• 1 theelepel Provencaalse kruiden
• snufje peper
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 eetlepel paneermeel
• 1 courgette
• 1/2 theelepel tijm
• 25 g geraspte kaas

Bereiden:

  1. Maak van de yoghurt met de Provençaalse kruiden en het uitgeperste teentje knoflook een sausje. Breng deze op smaak met zout en peper. Zet dit sausje weg.
  2. Snijd de gewassen courgettes in de lengte door en hol met een lepel de 2 helften uit. Bewaar het vruchtvlees. Blancheer de uitgeholde helften in kokend water met wat zout in circa 3 minuten.
  3. Snijd het vruchtvlees van de courgettes in blokjes en pel en snipper de ui. Verhit een deel van de boter in een koekenpan en fruit hierin de stukjes ui. Voeg het gehakt, de blokjes courgettes, tijm, paprikapoeder en wat nootmuskaat toe. Bak dit alles rul en breng dit gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
  4. Leg nu in een beboterde ovenschaal de geblancheerde courgettes en schep hierin het gehaktmengsel. Meng het paneermeel met de geraspte kaas en strooi dit over het gehakt. Leg hierop wat klontjes boter.
  5. Verwarm de oven voor tot 175°C en zet de schaal in het midden van de oven. Verwarm het gerecht circa 20 minuten. Voor een mooie korst, nog circa 5 minuten in de oven op grillstand.
  6. Serveer op het bord en serveer de yoghurtsaus apart.


Bereidingstijd:
± 45 min.

Tip: Lekker met rijst!