Print

Courgette gevuld met gehakt en ham

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wat heeft u nodig?

• 5 dl. bouillon
• 200 gran gehakt
• 100 gram ham
• 100 gram tomaat (gepeld)
• 50 gram kaas (parmazaans)
• 4 stuks courgette
• 4 eetlepel peterselie (vers)
• 3 eetlepel meel (paneer-)
• 3 eetlepel olijkolie
• 1 eetlepel oregano (vers)
• 1 ei
• peter, nootmuskaat en zout naar eigen inzicht

Bereiden:

  1. Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit.
  2. Kook de courgettehelften in de bouillon in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  3. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  4. Hak de ham heel fijn.
  5. Doe het gehakt in een kom en meng de ham, het ei, de kaas, tomaatstukjes, paneermeel, peterselie en oregano erdoor.
  6. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.


    Bereidingstijd: ± 30 min.

 

Vul de courgettehelften met dit vleesmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de vulling met olijfolie. Bak de courgettes in een op 200 graden voorverwarmde oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.